Tuesday, May 4, 2010

Matcha keeks


Mul oli täna täiesti tähistamist vääriv tähtpäev ja ma tegin selleks puhuks kevadiselt rohetava matcha keeksi. Kahjuks ei jäänud küll nii võigas roheline nagu ma lootsin :)
Selleks läks vaja 4 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl jahu (1.5 dl nisujahu ja o,5 dl spelta täisterajahu)
1 spl matcha rohelise tee pulbrit (mitte kuhjaga)
noaotsaga soola
150 g sulatatud võid
Vahustasin munad suhkruga tugevaks vahuks, lisasin söelutud jahu ja matcha. Segasin hoolega. Siis sool ja jahtunud sulavõi ja jälle segasin korralikult. Kallasin võiga määritud keeksi vormi ning ahju. 180 kraadi juures 50- 60minutut. Oleneb ahjust. Minul erk ahi ja sellepärast oli 170 kraadi juures 45 minutit.
Meenutamaks lumist talve, tegin toorjuustu-vahukoore hanged peale. Külmakapist leidsime veel mangokreemi (see kollane hang) ja kiusatus oli maja eest midagi juurde tuua – et siis melissi lehed maja eest. Nii saigi tordi moodi kevadiselt rohetav matcha keeks toorjuustu hangede ja melissi eputava oksaga!
– M, Kuressaare

2 comments:

  1. Keeks maitses, aga mina oleks rohkem matchat tahtnud tunda ja näha.
    Järgmine kord panen tsipa julgemalt.

    ReplyDelete