Põhi:
2 spl sulatatud võid
125 ml pruuni suhkrut
400 ml jõhvikaid
175 ml kreeka pähkleid
Kook:
350 ml täistera jahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1/2 tl soola
6 spl pehmat võid
125 ml suhkrut
2 muna
1/2 tl vaniljet
175 ml hapupiima
– Või ja suhkur sulatada 1-2 minutit, lisa jõhvikad ja kreeka pähklid, sega ja võta tulelt.
– Sega teises kausis jahu, küpsetuspilber, sooda, sool.
– Vahusta või ja suhkur heledaks vahuks ( umbes 4 min.) Lisa ükshaaval munad, sega hoolega läbi. Lisa vanilje. Seejärel vaheldumisi kuivained ja hapupiim.
– Kuumuta põhi uuesti mullide tekkimiseni, pane peale tainas ja küpseta 25-30 min 175-180 kraadi juures.
– Las kook jahtub peale ahjust välja võtmist vähemalt 15 min, siis keera teistpidi taldrikule ja oota veel tund.




Head isu!
– M, Kuressaare
No comments:
Post a Comment