Thursday, February 25, 2010

Odrajahu karask

Mul ei ole pliiti ja saan ainult ahjus sooja toitu teha, aga jube liha isu oli, sellepärast viskasin peekoni viilud peale. Karaski ise on väga lihtne ja hea kartuli või pasta asendaja.

Odrajahu-hapupiima karask:

2,5 dl hapupiima
1 muna
1 tl soola
1 tl suhkrut
2 spl õli
1 tl köömneid
3 dl odrajahu
1,5 dl nisujahu
1 tl soodat
Muna tuleb soola ja suhkruga lahti kloppida, lisada hapupiim ja õli, seejärel köömned. Teises kausis sega jahud ja sooda ning lisa siis vedelale osale. Pane võiga määritud ahjuvormi ning küpseta 200ˇC juures 20-25 min.

Küüslaugu sõpradele selline retsept:
200gr kohupiima
1,5 spl õli
1,5 dl kaerahelbeid
0,5 dl odrajahu
1/ tl soola
1!4 tl soodat
1 purustatud küüslaugu küün
Küpseta 220ˇC juures 30 min.


– M, Kuressaare

1 comment:

  1. See oli uskumatult kiire, odav ja maitses "nagu poe oma" hehe

    ReplyDelete