Thursday, January 14, 2010

Šokolaadid & kommid


Peale suppi tuleb minul kohe magusa isu.
Kodus peab alati olema kahte värvi šokolaadi, seekord oli ka pähkleid ja rosinaid. Rosinaid leotasin veits Blossa Glögis ja pähklid hakkisin. Natuke oli ka Digestive küpsiseid, neid on hea purustada suure tainarulliga. Lihtsalt sõidad üle! Šokolaadi sulatamisest pilte ei ole, aga kujutage ette! Korralikult ikka veevannil.
Küpsisepuru ja rosinad läksid kommideks. Oi, aga sinna tuli ka sulatatud võid panna ja natsa panin ka rõõska koort. Siis segasin kena massi ja panin külma tahenema, et oleks hea komme veeretad. See ei võta kaua.
Nüüd jätkasin kommide tegemist. Ikka pallike ja vedelasse šokolaadi. Šokolaadi kastmiseks on mul hea kaheharuline kahvel. Sups šokolaadi ja tagasi paberile hanguma. Nii supsutad senikaua, kui materjali jätkub.
Kui kommid on aeg viia alla koera eest peitu, siis üksiti saab juba šokolaaditahvli (ja mitte selline väike nagu poes) üles tuua. All on meil lihtsalt koridor ja seal on jahedam. Hangub rutem ja koer ei saa riiulilt kätte. Mitte, et ma koerale ei raatsiks anda, vaid ta vaeseke ei talu šokolaadi, pärast sügeleb üle kere. Aga mina talun hästi!


– M, Kuressaare

No comments:

Post a Comment