Wednesday, April 21, 2010

Lemmik brokkolisupp


Sellel supil on hämmastav maitse ja lihtsuse vahekord. Seda maitset on raske ette kujutada, kui ei ole saanud, sinihallitusjuust teeb siin imesid.
Vulkaani purse on väga hämmastavalt ilus ja ürgne loodusjõu meeldetuletus, aga kas kellelgi on veel nendest tuha juttudest kergelt kõrini? Uudisteveski vajab midagi uut... Ptüi-ptüi-ptüi.
Brokkoli-püree supp sinihallitusjuustuga

1 sibul
1 küüslaugu küüs
500g brokkolit (sobib ka külmutatud)
1 l puljongit
150 g sinihallitusjuustu
tšillit (kui on)
tüümiani (kui on)

1. Kuumuta õlis sibul ja küüslauk.
2. Lisa kuum puljong ja brokkoli. Puljongit peaks olema parasjagu niipalju, et katab brokkoli. Keeda 5 min kuni brokkoli on pehme. Lisa tüümiani, kui on.
3. Purusta brokkoli saumiksriga, samal ajal lisades tükkhaaval sinihallitusjuust. Juustu kogus oleneb ta kangusest, maitse järgi.
4. Serveerida tšilli pipraga, (aga ei pea).

– B, Amsterdam

2 comments:

  1. v2ga lahe blogi! ja retseptide j2rgi tundub, et toidutarnimise kohad on eht-amsterdamlikud, albert heijn ja tyrgimeeste turud :)

    ReplyDelete
  2. Aitäh! Blogi jäi mingi hetk natuke unarusse, aga võtame uuesti hoogu üles.. Selles mõttes nii tobe, et varem ei märganud kommentaari. Igatahes tuleb tõesti tunnistada härra Heijni teeneid :D ja hiinalinna onud ka hädavajalikud!

    ReplyDelete