Tuesday, November 10, 2009

Magus köki-möki


Tumeda šokolaadi trühvlid matcha ja väikese sidruni mekiga – tegin neid nüüd teist
korda ja paremad tulid. Palju paremad.


1 dl rõõska koort (35% või 38 %)
1 spl võid
1 tl matcha pulbrit (mitte kuhjaga)
100 gr tumedat šokolaadi

Kuumutasin koore ja või potis keemiseni, lisasin sortsu kuuma koort matcha pulbrile,
segasin, sain imeilusa rohelise pasta, mille panin kuuma (mitte keeva) koore hulka,
siis panin sinna sisse tükeldatud šokolaadi ja sulama ja segasin aeg-ajalt, niikaua kui
mass oli ühtlane. Riivisin sisse veidi sidruni koort ja kappi seisma. Kata toidukilega.
Paari tunni pärast pätsisin trühvlid, pealmise poole kastsin korraks matcha pulbrisse.
See värviduett on super, tumepruun ja samblaroheline!

Aga pelmeenide kõrvale tegi Ea väga värvika salati. Punane peet ja tomat balsamico-
oliivõli kastmes. Pelmeenid said palju pidulikumad taldrikul. Ja muidugi ei saa ala-
hinnata ka brokkoli osa, rohelise värvi esindajana!! Ja kui lõuna saab nii ilus, siis ta
ka maitseb hästi.

– M, Kuressaare

No comments:

Post a Comment