Wednesday, November 11, 2009

Maitsev Tumepunane

Sain täna, Sinu sünnipäeval teada, kuidas maitseb tumepunane.

Ea tegi lõunaks punapeedi- kaalika-brokkoli ja metsiku loomalihaga püreesuppi.
Ja see värv oli tumepunane! Mitte mingi bordoo või roostekarva vms., vaid puhas
tumepunane. Ja see maitse oli tumepunase maitse. Väga maitsekas. Liha ei püreestatud
ära, vaid pandi supile pärast peale ja veel küüslaugu võis pruunistatud peediribasid.
Nii kahju, et ei ole kaamerat. Aga mulle tundub, et meil on kogu aeg nii ilusad lõunad.
See supp oli nii võimas, et me ei vajanudki teist rooga ega midagi magusat!

Ja ärge küsige retsepti, tuleb lihtsalt kapist asjad välja võtta, puhastada, natuke lõikuda,
potti panna ja vahepeal võib meilidele vastada. Parem on isegi pott omapead kööki jätta
ja alles siis kui lõhnad kutsuvad, minge vaatama. Siis ongi valmis.

– M, Kuressaare

No comments:

Post a Comment