Monday, November 9, 2009

Kukeseene pelmeenid


Tegin täna siis ise pelmeene. Tainas ja täidis ja lisandid. Mmm! Kuna Saaremaal
oli sel aastal jube rikkalik kukeseene aasta, siis tuleb enamus toite kukeseentest teha.
Kukeseenekaste ei ole mingi eksootika praegu. Aga vot pelmeenid kukeseentega!

Pelmeeni tainas:
2 kl jahu (1 täistera ja 1 nisujahu)
1 muna
3/4 klaasi vette, natuke soola, segasin ja panin natukeseks külma seisma. Täidiseks
võtsin sügavkülmast praetud kukeseened, hakkisin sibula ja praadisin pannil läbi.


Et asi oleks ikka veel hõrgum, tegin maitsevõi, mis käib pärast soojade pelmeenide
peal: Küüslauk ahjus röstida, s.t. terve küüslauk fooliumis ahju, 190 C kraadi juures
20 min. Seejärel sega 100gr võiga see röstitud küüslauk, lisa võis praetud salvei
(tublimatel on maja eest kasvamas). Jube hea.

Rullisin pelmeenitaigna õhukeseks, klaasipõhjaga tegin ringid, panin täidise peale
ja vajutasin rugevalt kinni. Keetsin 5 minutit, panin taldrikule, peale maitsevõi, natuke
parmesani laaste, kukeseeni ja hea 2008. aasta prantsuse punane, voilaaa!

Magustoit! 1 matcha trühvel (tegelt pool, vanaema sai teise poole) Seekord panin
matchat natuke vähem ja riivisin sidrunikoort sisse (mahe-sidruni, maitse vahe on suur),
paremad tulid. Kahju, et pilti ei saa teha, sest tume šokolaadi junn matcha rohelisega
kokku on ilus! Nõuke ehtne händmeid!! Ma pean ikka ruttu digika hankima.

Lähen nüüd koeraga parki, pimedasse sügisesse jubedasse parki!

– M, Kuressaare

No comments:

Post a Comment